Privacy Verklaring

van toepassing vanaf 25 mei 2018

 

Wij begrijpen dat uw vertrouwen in ons het belangrijkste kapitaal is van INSUDATA BVBA (hierna genoemd “INSUDATA BVBA”, “wij” of “ons”). Uw privacy is dan ook van essentieel belang voor ons. Deze privacy verklaring (hierna genoemd “Privacy Verklaring”) is onder meer van toepassing op (i) onze websites Sigura.be, Cobraweb.be en insudata.be (hierna genoemd de “Website”) en (ii) alle (commerciële) relaties tussen Insudata en haar klanten, prospecten en business partners.  

Insudata wil benadrukken dat zij te allen tijde tracht te handelen in overeenstemming met (i) de Belgische Privacywet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en/of (ii) de EU Verordening van 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG.

Deze Privacy Verklaring bevat onder meer informatie over de persoonsgegevens die INSUDATA BVBA verzamelt, alsook over de wijze waarop INSUDATA BVBA deze persoonsgegevens gebruikt en verwerkt.
Het bezoeken van de Website, het aanmaken van een account, alsook het aanmaken van een demo-account met het oog op het gebruik van de demo van INSUDATA BVBA impliceert uw uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij uw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken.

Gelieve deze Privacy Verklaring te lezen in samenhang met de cookie policy van INSUDATA BVBA. 

Soorten persoonsgegevens

INSUDATA BVBA kan volgende persoonsgegevens verzamelen en verwerken:

·        Naam

·        Voornaam

·        Woonadres

·        Bedrijfsadres

·        E-mailadres

·        Telefoonnummer (vast/gsm)

·        Gebruikersnaam

·        Wachtwoord

·        Bedrijfsnaam

·        Informatie betreffende het gebruik dat u maakt van de Website, het platform van INSUDATA BVBA (hierna genoemd het “Platform”) en/of de mobiele applicatie van INSUDATA BVBA (hierna genoemd de “App”) (zoals maar niet beperkt tot IP-adres, browsertype, de webpagina die u bezocht wanneer u toegang verkreeg tot de Website)

·        De inloggegevens van uw mobiel apparaat, alsook geografische locatiegegevens (desgevallend)

·        Communicatievoorkeur

·        Correspondentiegegevens met en uitgaande van INSUDATA BVBA

INSUDATA BVBA verzamelt tevens automatisch anonieme informatie betreffende het gebruik dat u maakt van de Website en de diensten van INSUDATA BVBA via het Platform en/of de App. Zo zal INSUDATA BVBA, bijvoorbeeld, automatisch loggen welke onderdelen u bezoekt van de Website, het Platform en/of de App, van welke webbrowser u gebruik maakt, welke website u bezocht wanneer u toegang kreeg tot de Website, alsook wat uw IP-adres is. Wij kunnen u niet identificeren op grond van deze gegevens, maar het laat INSUDATA BVBA toe om statistieken op te maken betreffende het gebruik van de Website, het Platform en/of de App, alsook om meer gerichte communicatie te verzenden.

Wijze van verzameling persoonsgegevens

Deze persoonsgegevens worden verzameld bij resp. in kader van:

·        Het aanmaken van een (demo-)account

·        Een samenwerking met INSUDATA BVBA

·        Bezoek van de Website

·        Het gebruik dat u maakt van de diensten van INSUDATA BVBA middels het Platform en/of de App, al dan niet via een mobiel apparaat

·        Het inschrijven voor de nieuwsbrief (al dan niet via de Website)

·        De verificatie van uw identiteit (bv. wanneer u beroep doet op de klantenservice van INSUDATA BVBA of het herstellen van uw wachtwoord)

·        Correspondentie met en uitgaande van INSUDATA BVBA

·        Het meedelen aan INSUDATA BVBA van ideeën betreffende de verbetering van de diensten, het Platform en/of de App

·        Het opvragen van een offerte

·        Het uitwisselen van business cards

 De door INSUDATA BVBA verzamelde persoonsgegevens worden aldus uitdrukkelijk en vrijwillig door u verstrekt.

Gebruik persoonsgegevens

INSUDATA BVBA kan gebruik maken van uw persoonsgegevens voor:  

·        De aanmaak van een (demo-)account en de bevestiging daarvan

·        De uitvoering van een overeenkomst met INSUDATA BVBA

·        Het leveren van de diensten van INSUDATA BVBA middels het Platform en/of de App

·        Het leveren van support

·        Het verzenden van gerichte marketing en reclame, updates en promotionele aanbiedingen op grond van uw communicatievoorkeur

·        Het verzenden van facturen en de invordering van betalingen

·        Het optimaliseren van de kwaliteit, het beheer en de inhoud van de Website, het Platform en/of de App

·        Statistische doeleinden  

·        De opmaak van een offerte

·        Het uitvoeren van klantentevredenheidsonderzoeken, -enquętes en andere marktonderzoeken

 

Openbaarmaking persoonsgegevens aan derden

INSUDATA BVBA zal uw persoonsgegevens niet openbaar maken aan derden, tenzij wanneer het noodzakelijk is in kader van het verlenen van de diensten van INSUDATA BVBA en de optimalisering daarvan (zoals maar niet beperkt tot onderhoudswerken, verwerking van betalingen, databasemanagement). Indien het noodzakelijk is dat INSUDATA BVBA in dit kader uw persoonsgegevens openbaar maakt aan derden, is de betreffende derde partij verplicht om uw persoonsgegevens te gebruiken in overeenstemming met de bepalingen van deze Privacy Verklaring.
 
Onverminderd het voorgaande, is het evenwel mogelijk dat INSUDATA BVBA uw persoonsgegevens openbaar maakt:

·        Aan de bevoegde autoriteiten (i) wanneer INSUDATA BVBA hiertoe verplicht is op grond van de wet of in het kader van een gerechtelijke of een toekomstige gerechtelijke procedure en (ii) ter vrijwaring en verdediging van onze rechten;

·        Wanneer INSUDATA BVBA of nagenoeg al haar activa wordt overgenomen door een derde partij, in welk geval uw persoonsgegevens – dewelke INSUDATA BVBA heeft verzameld – een van de overgedragen activa zal zijn;

·        Met het oog op het detecteren van gelijkaardige profielen zoals het uwe, behoudens wanneer u zich hiertegen uitdrukkelijk hebt verzet.

In alle overige gevallen zal INSUDATA BVBA uw persoonsgegevens niet verkopen, verhuren of doorgeven aan derde partijen, tenzij wanneer zij (i) hiervoor uw toestemming heeft bekomen en (ii) met de betreffende derde partij een dataverwerkingsovereenkomst heeft afgesloten, dewelke de nodige garanties bevat betreffende confidentialiteit en privacy conformiteit van uw persoonsgegevens. 

Opslag persoonsgegevens

Tenzij wanneer een langere bewaartermijn vereist of gerechtvaardigd is (i) door de wet of (ii) door de naleving van een andere wettelijke verplichting, bewaart INSUDATA BVBA uw persoonsgegevens slechts gedurende de periode die noodzakelijk is voor het behalen en het vervullen van de doelen, zoals beschreven in de Privacy Verklaring onder ‘gebruik persoonsgegevens’. 

Uw privacy rechten

Wanneer u beroep wenst te doen op uw privacy rechten, zoals hieronder bepaald, gelieve dan contact op te nemen met info@insudata.be :

·        Recht op toegang tot de persoonsgegevens die INSUDATA BVBA mogelijks over u beschikt;

·        Recht op rectificatie, vervolledigen of update van uw persoonsgegevens;

·        Recht op schrapping van uw persoonsgegevens (‘right to be forgotten’);

·        Recht op een beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens;

·        Recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens;

·        Recht van bezwaar/verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

U kan deze rechten in principe kosteloos uitoefenen via bovenvermeld formulier. Bovendien kunt u steeds via uw account uw persoonsgegevens – dewelke u diende mee te delen bij de aanmaak van uw (demo-)account – updaten, wijzigen en/of verifiëren.

Indien u geen nieuwsbrieven of informatie over onze diensten meer wilt ontvangen, kunt u zich op elk moment uitschrijven door te klikken op de knop “uitschrijven”, zoals onderaan voorzien in elke e-mail van INSUDATA BVBA.

Beveiliging persoonsgegevens

INSUDATA BVBA verbindt er zich toe om redelijke, fysieke, technologische en organisatorische voorzorgsmaatregelen te nemen met het oog op het voorkomen van (i) ongeoorloofde toegang tot uw persoonsgegevens, alsook (ii) verlies, misbruik of wijziging van uw persoonsgegevens.
INSUDATA BVBA zal alle persoonsgegevens, dewelke zij heeft verzameld, bewaren in de Cloud (met datacenter(s) binnen de EU).

Niettegenstaande het veiligheidsbeleid van INSUDATA BVBA, de controles die zij uitvoert en de handelingen die zij stelt in dit kader, kan een onfeilbaar niveau van veiligheid niet worden gegarandeerd. Geen enkele methode van overdracht of doorgifte via het internet noch enige methode van elektronische opslag is 100% veilig, zodoende kan INSUDATA BVBA in dit kader geen absolute veiligheid garanderen.

Tot slot, zal de veiligheid van uw (demo-)account ook mede afhangen van de geheimhouding van uw wachtwoord om toegang te krijgen tot het Platform en/of de App. INSUDATA BVBA zal nooit vragen om uw wachtwoord zodoende u ertoe gehouden bent dit niet zelf mee te delen. Wanneer u uw wachtwoord toch aan een derde hebt meegedeeld – bijvoorbeeld omdat deze derde heeft aangegeven uw aanvullende diensten te bieden – zal deze derde via uw wachtwoord toegang verkrijgen tot uw (demo-)account en uw persoonsgegevens. In dat geval bent u zelf aansprakelijk voor de handelingen die gesteld worden door het gebruik dat gemaakt wordt van uw (demo-)account.

INSUDATA BVBA raadt u dan ook ten stelligste aan wanneer u vaststelt dat iemand toegang heeft genomen tot uw (demo)account uw wachtwoord onmiddellijk te wijzigen en contact met ons op te nemen.

Grensoverschrijdend verwerking persoonsgegevens

Elke overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte (EER) aan een bestemmeling die zijn woonplaats of zetel heeft in een land dat niet onder een adequaatheidsbesluit valt, uitgevaardigd door de Europese Commissie, zal worden beheerst door bepalingen van een data transfer agreement, dewelke (i) de standaard contractuele clausules, zoals bepaald in de ‘Beslissing van de Europese Commissie van 5 februari 2010 (Decision 2010/87/EC)’, of (ii) enig ander mechanisme op grond van de privacy wetgeving of enige andere regelgeving betreffende de verwerking van persoonsgegevens zal bevatten.

Update Privacy Verklaring

INSUDATA BVBA is gerechtigd om deze Privacy Verklaring te updaten door een nieuwe versie te plaatsen op de Website. Het is dit kader ten zeerste aangewezen om regelmatig de Website en de betreffende pagina waarop de Privacy Verklaring wordt weergegeven, te raadplegen om zeker te zijn dat u kennis hebt van enige wijzigingen.

Andere websites

De Website kan mogelijks hyperlinks bevatten naar andere websites. In geen geval is INSUDATA BVBA verantwoordelijk voor het privacy beleid of de privacy praktijken van enige derde partij.

Klachten

Wanneer u klachten heeft betreffende de manier waarop INSUDATA BVBA uw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en/of verwerkt, kan u een klacht indienen bij de Privacy Commissie.

Contacteer INSUDATA BVBA

Indien u vragen heeft over de Privacy Verklaring of over de wijze waarop INSUDATA BVBA uw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt of verwerkt, gelieve ons te contacteren:
Via e-mail: info@insudata.be  
Via de post: INSUDATA BVBA, Groenhof 2, 1840 Malderen (België)

 

Insudata bvba

Groenhof 2, 1840 Malderen, T: 02 899 00 00
Kerkstraat 108, 9050 Gent T: 09 211 02 21